Jeg har vært inne på det før, utallige ganger, tror jeg, hvor vakkert det er på Tysnes. For den som ønsker å leve borte fra alt sivilisasjonen har å by på, og setter pris på vakker natur og tilgang på friluftsopplevelser, kan jeg ikke tenke meg noe bedre sted å bo. Det kunne jeg ved selvsyn fastslå da jeg gikk gjennom de innkomne bildene til denne presentasjonen, som jeg laget for kommunen i forgårs:

Jeg skulle, helt oppriktig, ønske at jeg satte større pris på frilufts- enn på byliv. I alle fall når vi nå engang bor midt oppi det.

Hvorom alt og intet, har YouTube-klippet sannelig fått ben å gå på. Da jeg la den ut i den lokale bygdeportalens egen profil på Facebook, tok det ikke lang tid før folk begynte å videredistribuere den, slik jeg håpet, med respons som:

Eit paradis ♥

Ja det er Paradis…….stolt av de bildene…..faar litt hjemlengsel ogsaa!

Utruleg ka’ ein får te’ med berre stillbilete. Flott når ein bles det opp over heile skjermen, – bingo Jarle!

Flotte bilder,lengter heim når eg ser dei!

Nydelig! Fekk og heimlengsel etter dette!

Har du gjort dette mesterverket selv, Jarle ? Fantastisk flott…

Sjå so fint da er på Tysnes, er det rart eg vil rese dit stadig vekk???

vannvittig bra film 🙂 🙂

Dette er nokre utrulig flotte bilder frå Tysnes heimkommunen min. Kom gjerne å sjå sjølv. Eg skal vera guide for deg :-))

Paradiset rett sør for Bergen der jeg voks opp ( «my home – Island»)

Reint til å bli poetisk av…

Se det. Nesten like fint som Stavanger:)

Tysnes er no ein ganske så flott plass..!

Showing off a little…….this is Paradise. This is where I come from!

Utrolig flott. Når reiser dere hjemover i sommer?

wow, what a beautiful place!!

you know I wouldn’t want you to leave but «what are U doing here?» – lol

Se hvor flott det er på Tysnes…..og særlig på Lunde 🙂

Også nettstedet Tysnesingen har bidratt til å spre videoen, noe som minner meg om at den nok bør legges ut på Lundegrend.no også.

Skomakerens barn…

Så kan man selvsagt spørre seg hva som fikk meg til å snekre videoen. Bakgrunnen er simpelthen at kommunen skal ha en stand på Bystasjonen i Bergen, og i den anledning etterlyste bilder via Tysnesingen.no.

Kort etter stod kommunestyremedlem Tore Atle på døren med en minnebrikke full av bilder, og spørsmål om jeg kunne snekre en Powerpoint, som kunne gå i loop på standen. Siden kommunestyret også kunne tenke seg å tilføre stillbildene liv, falt valget i stedet på en video, basert på de innsendte bildene.

Jeg må tilstå at jeg ikke har nevneverdig erfaring med Microsofts elementære Moviemaker, men det fristet sant å si til gjentagelse. I form av noe litt mer kunstferdig, kanskje? I alle høver: YouTube, Facebook og Twitter er et funn for kommuner og virksomheter med slunkne budsjetter. Her har også Tysnes mye å hente. Jeg bare nevner.

Reklamer