Julekrans på den pettersonske dør

Gårsdagens bloggpost kunne fort levne inntrykk av at tilværelsen i havgapet er sort som den dypeste avgrunn – eller havdyp, vår beliggenhet tatt i betraktning. Fullt så sort-hvitt (om De tilgir ordspillet) er det imidlertid ikke.

Her i går, for eksempel, kom Liv like borti nabolaget bortom med den hjemmelagede kransen vi skimter foroven, og rett skal være rett: Slik grannelig omsorg er sjelden kost der vi kommer fra, og er nok symptomatisk for bygdementaliteten under ett, slik jeg oppfatter det.

Fru og frøken Pettersons siste arkitektoniske mesterverk

Fru og frøken Pettersons siste arkitektoniske mesterverk.

Førjulsstemningen er med andre ord i ferd med å invadere det pettersonske hus big time.

Fruen er i alle fall i julelunet, iherdig pyntende, med adventstjerner, krims, krams, hjemmelagede julekalendere – og jeg vet ikke hva!

I går aftes monterte hun og vår datter denne lille pepperkonstruksjonen (t.v.), dog ikke som bidrag til den bergenske pepperkakekatastrofen (som visst nok skal være avverget for i år, etter nitid dugnadsinnsats fra indignerte bergensere).

Michael Jackson - Livet til en legendeDa min bedre halvdel var hos frisøren i Våge, en mils reise unna, i ettermiddag, svingte hun innom den lokale bokhandelen/lekebutikken, hvor hun fikk øye på «Michael Jackson – Livet til en legende«. Stolte som de er av øyen sin her ute, kunne hun ikke dy seg for å fortelle bokhandleren at bokens oversetter bor på Tysnes, til bokhandlerens store begeistring, rimelig nok. Det tar nok ikke lange tiden før jeg blir en lokal selebritret, skal du se.

Så får det heller stå sin prøve at vi ennå bodde på Høvik da jeg oversatte den, men det syns jeg ikke vi skal snakke så høyt om. Man behøver de lysppunktene man kan få her ute. Hadde vi ennå bodd i osloegnen, ville vel ikke oversetters hjemstavn ha blitt tillagt synderlig vekt, vil jeg tro. Men nå er jeg urettfeig, for når alt kommer til alt, er det i det store og hele en søt tid.

I år, som i fjor, har min kjære velsignet meg med hjemmesnekret julekalender, om enn den samme. Og takk for det, for den er flott, ikke (bildet er imidlertid tatt i fjor)?

Fru Pettersons hjemmesnekrede adventskalender

Jeg nytter like godt høvet til å ønske min(e) leser(e) en riktig vidunderlig og god advent. Inntil videre.

Reklamer