Nissen deler ut milde gaver til barna på Lunde senter under åpningen av "julegaten" fredag 27. november 2009

Med så skralt billedmateriell, var jeg egentlig i tvil om jeg skulle orke å legge ut denne posten, men mobilbilder er bedre enn ingen, og så hindrer det meg ikke i å berette at det har vært litt av en uke her på Tysnes. Nesten så man blir litt svimmel, sant å si.

Bokbåten Epos til kai i Lunde.

Bokbåten Epos til kai i Lunde.

På onsdag hadde vi besøk av bokbåten «Epos» på kaien like nedi her, for eksempel. Den anløper grenden vår hele to ganger i året, i slutten av november og i slutten av april, så kulturelt underernærte bygdebarn skal få en fläkt av den stora världen, med lån av bøker – og diktopplesning, intet mindre. En klassevenninne fra barne- og ungdomsskolen gjorde meg forresten oppmerksom på at vi reiste med båten under en klassetur i 1975. På en litt merkelig måte føles det som om ringen er sluttet, selv om vår datter og jeg hadde vidt forskjellige ærend ombord.

Fredag kveld åpnet Lunde senter sin «julegate», med nisseorkester og nissebesøk (som bildet på topp viser), til stort oppmøte fra bygdefolket, både de store så vel som de små. Og vi var intet unntak. Visst regnet det, som bloggnavnet indikerer, men det er som det skal.

Bergenstrubaduren Jan Eggum (foto fra janeggum.no)

Bergenstrubaduren Jan Eggum (foto fra janeggum.no)

Det stopper imidlertid ikke der. Samme kveld holdt nemlig visesmed Jan Eggum konsert i Mandelhuset i Våge, til fullt hus, etter hva de forteller. Vi var der ikke selv, skjønt kone pone nok hadde lyst. For egen del må jeg nok tilstå at Eggum aldri helt har vært min tekopp, enda vi er bysbarn og allting.

Det har uansett ikke vært måte på kulturell berikelse her omkring denne uken. Det verste er at jeg åpenbart har begynt å venne meg til det, som blir helt ør ved tanken på så megen virak. Er jeg i ferd med å bli kulturelt akklimatisert?

Neste gang jeg besøker Oslo, kommer jeg vel til å sms-e hele omgangskretsen ved syn av et TV-fjes også.

Da vet jeg at bygutten i meg har trukket sitt siste sukk.

Og for øvrig:

  1. Kristin Oudmayer
    vrangest Som vanlig felte jeg en tåre da vi sang Deilig er jorden under julegrantenningen på Universitetsplassen. Oslo er vakker i kveld 🙂
  2. Kristin Oudmayer
    vrangest Alle burde opplevd julemarkedet på rådhusplassen sammen med noen – magisk!
  3. Jarle Petterson
    JarlePetterson @vrangest Huff, ja. Hva kan jeg si: http://bit.ly/6thA5v Skjønt det var hyggelig det også, bevares…

this quote was brought to you by quoteurl

Reklamer