Byen i forandring og Oslo -- gjennom mine øyne

Du vet hvordan det er. Du har flyttet fra hjembyen, og vips: Innen to måneder er gått, har det skjedd så mye der hjemme at du knapt kjenner deg igjen, om du skulle slumpe til å ta en tur. Det skjedde meg, sist jeg var i Oslo hin september, etter skarve halvannen måned utenbystilværelse.

Det er da det er godt å vite at det fins blogger som oppdaterer deg på byens gjøren, laden, utvikling – og historie. Som da jeg forleden svingte innom NRK-bloggen Byen i forandring, som bød på en oppdatering om Grensens pågående ansiktsløft. Uten bloggen ville jeg ha vært fullkomment lost, så jeg besøker den så ofte jeg kan. Flere ganger i uken, enda de slett ikke evner å tilfredsstille mine krav til oppdateringstakt (det skulle da også bare mangle, for jeg mistenker at det er et fritidsprosjekt).

Og så må vi ikke glemme Anne-Sophies Oslo – gjennom mine øyne, som tar oss med på en reise gjennom byens arkitektoniske og historiske perler, med bakgrunnsstoff som gjør oss kjent med byen vår, på en måte få andre ressurser jeg vet om klarer, som den siste posten om Gjetemyren gård i Tåsenveien.

Tusen takk til ildsjelene bak begge! Dere gjør eksiltilværelsen betraktelig lettere for en bergensk oslomann i utlendighet – og, vil jeg tro, for mange som meg. Dere kan bare prøve å slutte!

Vet du om noen andre i samme lei? Ikke nøl med å legge igjen en lenke i kommentarfeltet. På dette området er jeg umettelig!

Reklamer